Pui marinat la gratar cu dovlecei

90 minute

2 portii
Article Image

Un buchet de arome intr-un preparat delicios cu carne de pui Avicola Slobozia.

Ingrediente:

Pentru marinata:

jumatate de cana de suc de la 2 clementine

1 lingura de ulei de masline

1 catel de usturoi, pisat

1 praf de piper macinat

Ulei vegetal pentru gatit

500 g de piept de pui dezosat Avicola

 

Pentru dovlecei:

2 dovlecei medii, taiati in felii de jumatate de cm grosime

2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-un bol adanc, amestecati impreuna toate ingredientele pentru marinata. Puneti carnea de pui intr-o punga de depozitare mare, de plastic. Turnati marinata peste carne si  etansati punga. Agitati punga pentru a se acoperi carnea in totalitate cu marinata. Refrigerati-o timp de o ora, minimum. Pulverizati gratarul cu ulei si preincalziti-l la foc mediu-mare. Puneti carnea pe gratar si apoi ungeti-o cu marinata ramasa din punga. Carnea va ramane pe gratar aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Pe gratarul incins, puneti dovleceii si lasati-i timp de 3-5 minute, intorcandu-i pe fiecare parte.

Aranjati carnea de pui impreuna cu dovleceii, pe o farfurie si savurati imediat.

S-ar putea sa-ti placa si:

Card Image
Timp de preparare
90
min
Pui marinat la gratar cu dovlecei

Un buchet de arome intr-un preparat delicios cu carne de pui Avicola Slobozia.

Vezi detalii
Card Image
Timp de preparare
40
min
Chiftelute picante cu pui

Un preparat simplu, dar de efect, pentru un aperitiv delicios.

Vezi detalii
Card Image
Timp de preparare
15
min
Frigarui din inimi de pui pe gratar

O abordare a prepararii inimilor de pui mai putin obisnuita, care surprinde intr-un mod placut.

Vezi detalii