O reteta inspirata din bucataria asiatica.
Pentru taitei:
1 ou mediu (50 g cantarit fara coaja)
100 g faina
1 praf de sare
Pentru supa:
1 lingura ulei vegetal
4 cepe verzi, taiate in bucati de 2,5 cm lungime
1 piept de pui, taiat fasii
2 cm de ghimbir, curatat si tocat fin
1/2 lingurita sos de soia
1 catel de usturoi pisat
450 ml supa de legume sau de pui
o mana de legume prajite in ulei
Cerne faina. Adauga faina cernuta, oul si sarea intr-un vas adanc. Completeaza cu faina in plus in caz ca este nevoie. Framanta bine pana obtii un aluat ferm si nelipicios. Lasa sa creasca timp de 20 de minute. Dupa ce a crescut, formeaza taiteii cu ajutorul masinii de facut taitei, la grosimea pe care o preferi.
Incalzeste uleiul vegetal intr-o oala adanca si caleste ceapa verde si puiul, timp de 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pana se patrunde bine carnea de pui.
Adauga ghimbirul, usturoiul, sosul de soia, supa de legume fierbinte si adu la temperatura de fierbere.
Adauga taiteii si fierbe inca 4-5 minute. Adauga legumele prajite in prealabil si lasa pe foc inca 1 minut.
Imparte in boluri individuale si serveste.
O abordare a prepararii inimilor de pui mai putin obisnuita, care surprinde intr-un mod placut.
Vezi detaliiUn preparat simplu, dar de efect, pentru un aperitiv delicios.
Vezi detalii